Select Page

Skrivene poruke u komunikaciji s djecom

Već sam ti sto puta sam rekla, a ti me uopće ne čuješ! Dijete vas ne sluša ? Ili vas ne čuje? Koliko puta sam ti rekla da to ne smiješ! Dijete hoće baš ono što ne smije? Ne poštuje pravila i granice ponašanja? Pucam po šavovima! Osjećate li da dijete ne slijedi vaše riječi, upute, sugestije? Izbacuje vas iz takta? Gubite kontrolu nad samom sobom a time i nad djetetom? Sve češće dobivate odgovor od djeteta poput: Ne! Neću! Baš me briga! i sl.? Dijete reagira tek kad viknete a vama se to ne sviđa i iscrpljuje vas? U odgoju djeteta vrtite se u krug?

Djeca mnoge stvari ne razumiju ali sve osjećaju. Svoje osjećaje nesvjesno prenosimo na djecu. Pozitivna energija, pozitivni osjećaji stvaraju plodno tlo za rast i razvoj. Polazište radionice je da svako ponašanje ima pozitivnu namjeru i prilagođeno je uvjetima u kojima je naučeno. A što i kako dijete uči? Ono što vidi, čuje, doživi. Uči po modelu ponašanja osoba koje ga okružuju.

Radionica je namijenjena roditeljima i svima onima koji rade s djecom a žele unaprijediti svoju komunikaciju s djetetom. Radionica sadrži praktične vježbe korištenja različitih komunikacijskih alata za osvještavanje svjesnog i nesvjesnog dijela komunikacija, za komuniciranje s djetetom a da nas ono čuje i razumije, za poticanje djeteta na motiviranost i suradnju. Bitno je da komunicirate s djetetom s razumijevanjem, u skladu s vašim uvjerenjima, tako se ponašate i u skladu s time odgajate dijete.

O detaljnijem sadržaju radionice možete pročitati ovdje.

„Sretni ljudi procjenjuju sebe, nesretni druge!“ W. Glasser

ZA INFORMACIJE O RADIONICI POŠALJI PORUKU