Select Page

Sve što ti je potrebno za kvalitetan rad s djecom i uspješnu suradnju s roditeljima.

Ako si dadilja koja:

 • radi u obrtu za čuvanje djece
 • želi kvalitetno raditi s djecom,
 • želi učiti iz svakodnevnih primjera iz prakse
 • zna da je suradnja s roditeljima neophodna
 • je svjesna da bez učenja nema napretka
 • želi da djeca budu sretna i postignu svoj maksimum ?

Onda si na pravom mjestu!

U programu ćeš naučiti kako:

 1. organizirati vanjski i unutarnji prostor po mjeri svakog djeteta
 2. planirati, provoditi, promatrati i vrednovati igru
 3. procijeniti razvoj djeteta i napisati plan i program rada za skupinu i pojedino dijete
 4. uspješno komunicirati i surađivati s roditeljima
 5. planirati i provoditi projekte u radu s djecom
Program se sastoji od 5 modula:
 1. ULOGA PROSTORNO-MATERIJALNOG OKRUŽENJA

Prostorno-materijalno okruženje predstavlja jednu od važnijih struktura u odgojno-obrazovnoj ustanovi. Kvalitetno prostorno-materijalno okruženje nezaobilazno je za kvalitetu življenja, odgoja i učenja.  Djeca su prirodni istraživači u aktivnoj potrazi za informacijama u svom okruženju. Promatranjem i istraživanjem pokušavaju razumjeti svijet oko sebe, a uloga dadilje je pratiti dijete i kreirati okruženje po mjeri svakog djeteta koji potiče samostalnost djece u donošenju odluka, sudjelovanju u aktivnosti te odabiru materijala, mjesta, vremena i suigrača u igri.

 

 1. PLANIRANJE, PROVOĐENJE I VREDNOVANJE IGRE

Igra predstavlja izazov djetetovom razvoju s ciljem individualnog napretka te samostalnog pronalaska rješenja problemima. Isto tako, utječe i na njegov fizički i psihički razvoj te socijalizaciju. Dijete izražava svoju potrebu za igrom jer ona pruža zadovoljavajuću potrebu za kretanjem i postizanjem povoljnog emotivnog stanja. Dijete u igri ima priliku pokazati sve što zna i što može i to ga ispunjava osjećajem velikog zadovoljstva. Uloga je dadilje razumjeti dijete i poticati ga na optimalan rast i razvoj što se postiže na temelju promatranja, planiranja i vrednovanja igre.

 

 1. PROCJENA RAZVOJNIH MOGUĆNOSTI DJETETA I INDIVIDUALNI PLAN I PROGRAM RADA ZA DIJETE

Pod individualiziranim se pristupom podrazumijeva niz postupaka i aktivnosti a pod tim se misli, prije svega, na primjenu onih metoda, sredstava i didaktičkih materijala koji podupiru potrebe, mogućnosti i interese djeteta. Na temelju razvojnog profila djeteta postavljamo primjerene i individualne odgojno-obrazovne ciljeve za dijete, pritom uvažavajući njegove potencijale i slabosti te razumijevajući međuodnos u razvoju različitih razvojnih područja. To nam je ujedno i polazna točka za pisanje plana i programa rada odgojno-obrazovne skupine.

 

 1. INTERAKTIVNA SURADNJA S RODITELJIMA

Izgradnja suradnje i partnerskih odnosa roditelja i odgojitelja jest proces dok se partnerstvo obitelji i ustanove temelji na kvalitetnoj komunikaciji i odnosima koji se neprestano izgrađuju, njeguju, mijenjaju i unapređuju. Najvažniji je temelj socijalni kontakt, odnosno način ophođenja i komunikacije roditelja i dadilje. Dadilje u tome moraju biti kompetentne s ciljem poticanja aktivnog sudjelovanja roditelja u suradnji i odgojno-obrazovnom procesu rada.

 

 1. BOGATSTVO IGRE I PROJEKTNO UČENJE

Rad na projektu definira se kao sklop aktivnosti u kojima jedno ili više djece dublje proučavaju neku temu ili problem. Rad na projektu iniciran je dječjom znatiželjom i zanimanjem za neku temu ili područje koje se može proučavati. Naglasak je stavljen na djecu, njihovo zanimanje, želje, potrebe za istraživanjem te na njihove interese. Kada se djeca zainteresiraju, ona maksimalno koriste svoje dispozicije iz kojih kvalitetno uče, oslanjajući se na sebe i suradnju s drugom djecom.

Edu dadilje zaokružen je mentorski program koji se temelji na:

 • 18 godina radnog iskustva kao odgojiteljica u vrtiću
 • 6 godina radnog iskustva kao voditeljica radionica za odgojitelje i dadilje
 • 5 godina iskustva kao predavačica na Zdravstvenom učilištu Medical u programu za osposobljavanje dadilja
 • 5 godina iskustva kao koorinatorica programa online pedagoške akademije Mliječni zub.

Što te očekuje u mentorskom programu?

 • 5 videopredavanja, sveukupno 10 h sadržaja. To su snimljene video lekcije koje slušate sami kad god to Vama odgovara.
 • Radni materijali, zadaci i dodatni materijali za rad. Nakon svakog predavanja dobit ćete radne materijale i zadatke. Njih ćete samostalno raditi uz moje mentoriranje.
 • 1 individualni Zoom susret u trajanju od 1 h. Na susretu ćemo imati refleksiju na Vaš rad i zadatke.
 • 3 grupna Zoom susreta u trajanju 1 h na kojima je cilj da zajedno učimo kroz problemske situacije u kojima se trenutno nalazite. Susreti će se bazirati na Vašim pitanjima i mojim odgovorima, pojašnjenjima, pružanju savjeta i konkretnih rješenja.
 • Zatvorenu Facebook grupu podrške u kojoj će biti uključeni svi koji polaze mentorski program, a kojoj je cilj međusobno povezivanje, dijeljenje ideja, savjeta, podrške, refleksije na rad, radne zadatke i sl.
 • Pristup platformi tijekom trajanja programa na kojoj se nalaze svi materijali i predavanja
 • Online radionica za dadilje (2 h). Temu radionice dogovorit ćemo za vrijeme programa. Cilj mi je kreirati radionicu u skladu s Vašim potrebama i interesima.
 • Popust do 50% na sve moje radionice za vrijeme pohađanja Mentorskog programa
 • Samo moja knjiga priručnik je za osobni i profesionalni razvoj s ciljem brige o sebi.

SATI INDIVIDUALNOG RADA

SATI PREDAVANJA

SATI GRUPNOG RADA

RADNIH ZADATAKA

RADNIH MATERIJALA

Jako mi je drago i čast mi je surađivati s Lanom. Naša suradnja traje već godinu dana i sretna sam što ćemo i dalje surađivati jer uz Lanu svaki dan rastemo u kvalitetnije osobe i dadilje. Od kad nam je Lana mentor, kolegica, ja i roditelji smo puno naučili, napredovali i definitivno vidimo razliku u kvalitetnijem radu. Naš obrt je sada podignut na jednu višu razinu, bogatiji je i roditelji su to prepoznali. Roditelji primjećuju koliko truda se ulaže, znanja i što smo okruženi kvalitetnim stručnim timom koji je nam i roditeljima podrška za dobrobit djece.

 

Lana je jako stručna ali jednostavno prenosi znanje i točno zna prepoznati problematiku i potrebe za uspješniji rad s djecom. Smatram da je suradnja s roditeljima neophodna ali i izazovna a naša suradnja s roditeljima je vrlo kvalitetna zahvaljujući Lani jer nas puno podučava u tome kako razgovarati s roditeljima. Unijela je novitete u naš vrtić koji nama pomažu u radu i potiče nas da učimo i budemo najbolji uzor i djeci i roditeljima. Ona je naš jocker zovi. Kad god se nađemo pod upitnicima Lana ima rješenja i pruža podršku. Želimo učiti, želimo graditi kvalitetan vrtić a Lana nas usmjerava kako da to postignemo.

Tanja Radić Poljan

obrt za čuvanje djece Dora istražuje

Kod slanja prijave za “Mentorski program za dadilje by Lana Kihas” nisam ni trenutka dvoumila obzirom da sam polazila razne radionice i edukacije pod stručnim vodstvom Lane koja je prvenstveno iskrena osoba, odličan predavač i slušatelj.

 

Uvijek treba težiti rastu i razvoju, a upravo je to ono što ovaj program nudi – rad jedan na jedan, otvorenost u komunikaciji, podrška grupe s kolegicama gdje razmjenjujemo ideje o aktivnosti s djecom sve do zajedničkih radionica i zajedničkih rješavanja nedoumica.

Svakome tko želi usavršavati svoje znanje, svoj rad i hodati hrabro prema svojem snu o vlastitom vrtiću, savjetujem da ne čekaju i da se slobodno obrate predivnoj Lani, punoj razumijevanja, strpljivosti i mudrih riječi!

Valentina Čoklo

dadilja

Moj prvi dojam za Mentorski program je taj da je to program koji je potreban svakome tko radi s djecom. Osobno sam oduševljena, te je ispunio sva moja očekivanja i daleko više od toga a tek radimo mjesec dana.

U protekle 4 godine koliko radim ovaj posao više puta sam se osjećala izgubljeno. Što to znači? Izgubljeno u smislu da su mi bile potrebne smjernice stručne osobe kako raditi ovaj posao kvalitetno s ciljem pravilnog poticanja razvoja djece. Bilo mi je potrebno da mi netko prenese znanja i iskustva nakon višegodišnjeg rada s djecom. Bilo mi je potrebno da me netko usmjerava. A to sve sada dobivam kroz program.

Ono što mi se najviše sviđa su konkretni primjeri. Mnoge literature nude puno informacija i puno teorije, ali malo gdje je svaka teza potkrepljena konkretnim primjerima iz prakse, kako je to kod tvojih predavanja.

Stvorila si jednu prekrasnu, toplu, prijateljsku i opuštenu atmosferu u kojoj učimo.

Meni osobno je ovaj program točno ono što sam tražila. Već na samom početku počela sam razmišljati na sasvim drugi način. Napredak je neizostavan.

 

Ivana Kokolek

obrt za čuvanje djece Malci

Termin

02.09.2024. – 01.03.2025.

Cijena: 580 eura (plativo u 2 rate)

Za prijave do 22.06. osiguran popust od 10%.

Jako mi je važna kvalitetna rada, stoga broj je mjesta ograničen.

Požuri s prijavom  i rezerviraj svoje mjesto na vrijeme!

PRIJAVI SE

12 + 9 =