Select Page

Upoznaj me!

Moja prva i najvažnija je uloga majke. Mama sam dva dječaka i živim u uvjerenju da je obitelj najvažniji temelj svake osobe. Obitelj djetetu daje prve korake i priprema ga za životni put. Moja druga najvažnija uloga je odgojiteljica. Odgojitelji su stručnjaci u odgoju i obrazovanju djeteta i vjerujem da je predškolsko razdoblje najvažnija stepenica u odrastanju. Prve godine života u velikoj mjeri utječu na postignuća u odrasloj dobi. Moja misija je osobna edukacija i edukacije odraslih s jednim ciljem: sretno, zadovoljno i uspješno dijete. Koristeći vlastito iskustvo, kompetencije te stalnim ulaganjem u edukacije, osobni i profesionalni razvoj, cilj mi je razvijati i jačati stručne kompetencije svima onima koji se žele educirati o odgoju i obrazovanju djece rane i predškolske dobi.

Bili roditelji ili odgojitelji, vrijedi biti zadovoljan sam sa sobom, i ne samo u odgoju djece, jer jedino u takvoj atmosferi moguće je održati motivaciju za pronalazak načina za osobni razvoj. Ako mi u tome možemo pronaći ljepotu, a nje tu zaista ima, i djeca će to znati prepoznati.

Lana Kihas

Zašto edukacije i kako one utječu i na mene?

U osobnoj transformaciji koja i dalje traje, osvijestila sam kako edukacije i iskustvo u radu s djecom, roditeljima i odgojiteljima oblikuju moj život. Moj posao nije samo posao. To je moj poziv i moj život. Motivirana sam za promjene koje donose dobrobit za dijete. Poznavanje odgojno – obrazovnog procesa rada i uočavanje posebnosti i kritičnih točaka moje je interesno područje što su prvi koraci u donošenju promjena u procesu rada. Povezivanje teorije i prakse, praktična primjenjivost, konkretni sadržaji, aktualnost tematike, refleksivna praksa neki su od ključnih elemenata edukacija koje nas izgrađuju, motiviraju i inspiriraju za rad i osobni te profesionalni rast i razvoj.

Razvoj emocija
Razvoj emocija

Kako to postižemo?

Edukacije polaze od dvosmjerne komunikacije, a temelje se na kontinuiranoj razmjeni iskustva i znanja o razumijevanju o djetetu. Zajedničkim učenjem stvaramo znanja o djetetu i vlastitoj ulozi u njegovu odgoju i obrazovanju.

MOJE OBRAZOVANJE

 • Završila sam studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje magistre Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
 • Redovito sudjelujem u projektima u programima Agencije za mobilnost. Neki od projekata na kojima sam sudjelovala su: Znanost u prirodi u suradnji s vrtićem iz Švedske, Španjolske i Engleske (2020.g.), Rano učenje engleskog jezika u Walesu (2005.g.), Stvaranje kontinuiteta vanjskog i unutarnjeg prostora u Litvi (2015.g.), Stručno osposobljavanje u odgojno-obrazovnom centru u Francuskoj (2008./2009.g.).
 • U suradnji s vrtićem iz Slovenije sudjelovala sam na eTwinning projekt Od pračovjeka do viteza (2019.).
 • Aktivna sam članica udruge OMEP i redovito sudjelujem kao izlagačica na konferencijama u organizaciji udruge. Kao veliko postignuće ističem nagradu projekta Zemlja može bez čovjeka, ali čovjek ne može živjeti bez Zemlje. Čuvajmo ju! Svjetske udruge OMEP u programu održivog razvoja 2020. godine.
 • U okviru osobnog i profesionalnog rasta i razvoja naglašavam obrazovanje i stjecanje licence za NLP master practitioner.
 • Imam iskustva u radu s više od 1000 djece, sudjelovala sam na više od 350 edukacija, održala sam 161 edukaciju, organizirala sam 3 konferencije Mliječni zub, 3 Online pedagoške akademije Mliječni zub i 2 akademije Zdrav ko Zmaj.

RADNO ISKUSTVO

 • Prva radna iskustva stekla sam u dječjem vrtiću Ivančice u Ivancu gdje sam i odrasla. Nekoliko sam godina radila kao odgojiteljica i voditeljica engleske igraonice za djecu predškolske dobi.
 • Kao odgojiteljica radila sam u Narina Nursery School u Dublinu gdje sam dodatno usavršila engleski jezik.
 • Moj osobni i profesionalni razvoj i put obogatilo je jedno ljetno iskustvo rada u ljetnom kampu The Kildonan School u državi New York. Radila sam kao voditeljica grupe djece te organizatorica i voditeljica edukativnih aktivnosti za djecu.
 • U odgojno-obrazovnom centru Espace Sylvan u Reims u Francuskoj provodila sam kreativne radionice za djecu te individualno učenje engleskog jezika. Uz radno iskustvo stekla sam B1 razinu francuskog jezika.
 • Po povratku iz Francuske zaposlila sam se kao odgojiteljica u integriranom programu engleskog jezika u zagrebačkom Dječjem vrtiću Medveščak.
 • Godinu dana radila sam kao ravnatelj i odgojitelj mentor u Dječjem vrtiću Kreativni dani by Kids&Co u Zagrebu.
 • Trenutno radim kao odgojiteljica mentor u integriranom programu engleskog jezika u zagrebačkom Dječjem vrtiću Petar Pan.
 • Suradnica sam i koordinatorica programa edukativnih konferencija Mliječni zub – odgajati znanjem i srcem koje su namijenjene roditeljima i odgojno-obrazovnim stručnjacima te rade s djecom rane i predškolske dobi.
 • Jedna sam od organizatorica i koordinatorica programa akademije Zdrav ko Zmaj čiji je cilj edukacija djece, roditelja i odgojitelja o zdravom načinu života s naglaskom na boravak i učenje u prirodi.
 • Predavačica sam na Zdravstvenom učilištu Medical u programima za osposobljavanje Dadilja i Pomoćnik u nastavi u radu s učenicima s teškoćama.
 • Imam 18 godina radnog iskustva s djecom različite dobi, sposobnosti i mogućnosti, a posljednjih 6 godina s ponosom ističem iskustvo u radu s odgojiteljima na radionicama i predavanjima na kojima zajednički učimo i bogatimo se.