Select Page

radionice za roditelje

 

Možete li nekoga promijeniti? Može li netko vas promijeniti? Želiš li biti promjena koju ćeš i vidjeti? Odgoj je moćna i predivna stvar: imate mogućnost promijeniti svijet odgajajući zadovoljnog i samosvjesnog mladog čovjeka spremnog biti pošten i human prema sebi i drugima.

RADIONICE

„Ne možete pobjeći od odgovornosti sutrašnjice izbjegavajući je danas.”

Abraham Lincoln

Čarolija motivacijskog puta

Dobro poznajete jake strane djeteta ali i one slabije? Želite li pravodobno i pravovaljano djelovati na cjelokupni razvoj djeteta? Jačati slabije strane i dalje poticati razvoj jačih strana djeteta? Znate da vaše dijete može više i bolje, no kako ga motivirati? Kako motivirati dijete bez vike, prisile ili ucjene?

Glavni sadržaj ove radionice je kako motivirati dijete uvažavajući način učenja i fukcioniranja djeteta. Dobro oblikovani ishod je tehnika kojom procjenjujemo interes djeteta te njegove jake strane dok istovremeno sa strpljenjem i razumijevanjem postižemo ono što želimo ili ono što je potrebno. Veliku i važnu ulogu u motivaciji imaju i pohvale, kao i pravilno oblikovane motivirajuće rečenice. Na radionici je uključen i humor, jer humor je uz motivaciju važan pokretač u odgoju djece.

„Dvije su stvari koje bi djeca trebala dobiti od svojih roditelja: korijenje i krila“

Johann Wolfgang von Goethe

Kako poticati razvoj emocionalne inteligencije djeteta u skladu s razvojim mogućnostima i dobi? Kako naučiti dijete da samostalno i konstruktivno upravlja sukobima? Da kontrolira i slobodno priča o vlastitim emocijama? Da bude empatična osoba? Kako jačati samopuzdanje i samopoštovanje djeteta? Jeste li znali da upravo emocionalna inteligencija više od IQ-a utječe na uspjeh djeteta?

Radionica sadrži uvodno predavanje i niz igara za razvoj emocionalne inteligancije kod djece. Volja, osjećanje i mišljenje usko su povezani s našim tijelom. Ono što mislimo i osjećamo, to i pokazujemo, tako i komuniciramo. Komunikacija ako je u skladu s našim rukama, srcem i glavom, odnosno voljom, osjećanjem i mišljenjem daje djetetu sigurnost, stabilnost, zadovoljstvo. Suprotno dovodi do nesigurnosti, straha, zbunjenosti, nezadovoljstva. Razmislite kakva je osoba kojoj vi vjerujete? Da li je on dosljedna u svojim riječima i djelima? Da li je emotivno jaka ili slaba? Zašto vjerujete baš toj osobi? Upravo takvu osobu od nas žele i naša djeca.

 

„Sretni ljudi procjenjuju sebe, nesretni druge!“

W. Glasser

Već sam ti sto puta sam rekla, a ti me uopće ne čuješ! Dijete vas ne sluša ? Ili vas ne čuje? Koliko puta sam ti rekla da to ne smiješ! Dijete hoće baš ono što ne smije? Ne poštuje pravila i granice ponašanja? Pucam po šavovima! Osjećate li da dijete ne slijedi vaše riječi, upute, sugestije? Izbacuje vas iz takta? Gubite kontrolu nad samom sobom a time i nad djetetom? Sve češće dobivate odgovor od djeteta poput: Ne! Neću! Baš me briga! i sl.? Dijete reagira tek kad viknete a vama se to ne sviđa i iscrpljuje vas? U odgoju djeteta vrtite se u krug?

Radionica je namijenjena roditeljima i svima onima koji rade s djecom a žele uspješno komunicirati s djetetom. Radionica sadrži praktične vježbe korištenja različitih komunikacijskih alata za osvještavanje svjesnog i nesvjesnog dijela komunikacija, za komuniciranje s djetetom a da nas ono čuje, vidi i razumije. Bitno je da komunicirate s djetetom s razumijevanjem, u skladu s vašim uvjerenjima, tako se ponašate i u skladu s time odgajate dijete.

ZA INFORMACIJE O RADIONICI POŠALJI PORUKU