Select Page

Zadovoljan roditelj,

zadovoljno dijete

Želite li da vaše dijete bude emocionalno inteligentna osoba? Kako poticati razvoj emocionalne inteligencije djeteta a da bude u skladu s razvojim mogućnostima i dobi? Kako naučiti dijete da samostalno i konstruktivno upravlja sukobima? Da se zna nositi i da slobodno priča o vlastitim emocijama? Da bude empatična osoba? Kako dijete koje je povučeno potakniti na suradnju s vršnjacima? Kako jačati samopuzdanje i samopoštovanje djeteta? Jeste li znali da upravo emocionalna inteligencija više od IQ-a utječe na uspjeh djeteta?

Djeca rade ono što žele, ono što im daje osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. Roditelju se te neke radnje ne sviđaju ili misle da nisu dobre za dijete. I tada počne nezadovoljstvo, gomilanje negativne energije a odnos između roditelja i djeteta se sve više udaljava. Slušajte i gledajte što vam govori dijete i pratite ga. Nađite istu valnu duljinu, uskladite se, uspostavite odnos, razgovarajte. Kako? To je jako važno jer kako razgovaramo takav ćemo i odgovor dobiti.

Radionica sadrži uvodno predavanje i niz igara za razvoj emocionalne inteligancije kod djece. Volja, osjećanje i mišljenje usko su povezani s našim tijelom. Ono što mislimo i osjećamo, to i pokazujemo, tako i komuniciramo. Ta komunikacija ako je u skladu s našim rukama, srcem i glavom, odnosno voljom, osjećanjem i mišljenjem daje djetetu sigurnost, stabilnost, zadovoljstvo. Suprotno dovodi do nesigurnosti, straha, zbunjenosti, nezadovoljstva. Razmislite kakva je osoba kojoj vi vjerujete? Da li je on dosljedna u svojim riječima i djelima? Da li je emotivno jaka ili slaba? Zašto vjerujete baš toj osobi? Upravo takvu osobu od nas žele i naša djeca.

 

Dvije su stvari trebale dobiti djecu od svojih roditelja: korijenje i krila“.

Johann Wolfgang von Goethe

 

ZA INFORMACIJE O RADIONICI POŠALJI PORUKU