Zadovoljan roditelj,

zadovoljno dijete

 

Dijete vas ne sluša? I kad vas „kao“ sluša, vi vidite da vas ne čuju? Želite pravilno komunicirati sa svojim djetetom? Graditi odnos temeljen na ljubavi, povjerenju, poštenju i razumijevanju?

Djeca rade ono što žele, ono što im daje osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. Roditelju se te neke radnje ne sviđaju ili misle da nisu dobre za dijete. I tada počnu svađe, nezadovoljstvo, gomilanje negativne energije a odnos između roditelja i djeteta se sve više udaljava. Slušajte i gledajte što vam govori dijete i pratite ga. Nađite istu valnu duljinu, uskladite se, uspostavite odnos, razgovarajte. Kako? To je jako važno jer kako razgovaramo takav ćemo i odgovor dobiti.

Radionica sadrži praktične vježbe različitih komunikacijskih alata, osvještavanje svjesnog i nesvjesnog dijela komunikacije. Bitno je da komunicirate s djetetom s razumijevanjem,u skladu s vašim uvjerenjima, tako se ponašate i u skladu s time odgajate dijete. Može li vam dijete vjerovati ako ni sami niste sigurni u svoj stav? Može li vam dijete vjerovati ako niste dosljedni i jedno govorite, drugo činite a treće mislite?

 „Dvije su stvari trebale dobiti djecu od svojih roditelja: korijenje i krila“. Johann Wolfgang von Goethe

ZA INFORMACIJE O RADIONICI POŠALJI PORUKU