Select Page

Postani dadilja

Sve je veći broj roditelja koji traže dadilje kao pomoć u brizi, njezi i odgoju djece u obiteljskoj sredini. Isto tako, sve veći broj roditelja upisuje djecu u obrte za čuvanje. Zbog čega? Roditelji ističu različiti razloge: moderno radno vrijeme roditelja, djecu s teškoćama u razvoju, posebnim potrebama, važnost individualnog pristupa djetetu, neprihvatljive uvjete rada vrtića, nemogućnost „dobivanja mjesta u vrtiću“ itd.

Uloga je dadilje brinuti se o zdravlju, razvitku i sigurnosti djeteta ili djece. Uloga je dadilje zadovoljavati fizičke, emocionalne, društvene i intelektualne potrebe djece te osigurati sigurno okruženje za djecu. Dadilja je usmjerena na svako pojedino dijete, njegove potrebe, mogućnosti i interese na način da se ono razvija kompetentno, sretno i zadovoljno.

Ako ste ovdje zato što želite pomoći drugom čovjeku u postajanju čovjekom – na pravom ste mjestu!

Kako se dadilje educiraju za rad s djecom?

 

Svatko od nas uči čineći. Ono što čujemo, vrlo brzo zaboravimo. Ono što vidimo, često zapamtimo, ali ne i uvijek. Ono što učinimo, to razumijemo i znamo. Tako su koncipirana predavanja, program osposobljavanja za dadilje. U središtu predavanja su djeca i igra, zato što je igra najadekvatniji alat za učenje. Cilj je programa za dadilje educirati osobe koje žele biti kvalitetne i konstruktivne u radu s djecom. Osobe koje ulažu u sebe, u svoj osobni i profesionalni razvoj.

Naš pristup temelji se na suvremenom shvaćanju djeteta. Takav pristup podrazumijeva promatranje djeteta kao jedinstvene osobnosti. Na dijete se gleda kao na snažno, kompetentno i puno potencijala od dana svog rođenja, a na nama je da stvorimo uvjete kako bi ono dostiglo svoj maksimum.

Ako volite rad s djecom, a želite imati formalno zvanje koje će Vam pružiti bezbroj mogućnosti, možda je baš sada trenutak da upišete program Dadilja na Zdravstvenom učilištu Medical koje nudi interaktivna predavanja, rad sa stručnjacima iz prakse te osiguranu praksu.

Sve informacije o upisu možete pronaći OVDJE