Select Page

 

što radim

INDIVIDUALNI RAD

Kroz individualni rad s vama i vašim djetetom naučit ćete kako biti bolji roditelj. Dobit ćete pomoć, savjete i smjernice za odgoj vlastitog djeteta.

RADIONICE ZA RODITELJE

Na radionicama za roditelje prenosim osobna iskustva iz svakodnevnog rada s djecom, roditeljima i odgajateljima. Naučit ćete praktične vještine koje ćete odmah moći primijeniti u odgoju djeteta.

RADIONICE ZA ODGAJATELJE

Na radionici za odgajatelje interaktivno pristupamo situacijama iz rada s djecom i roditeljima. Naučit ćete kako biti zadovoljan, uspješan i profesionalan odgajatelj.

POSTANI DADILJA

U suradnji sa Zdrastvenim učilištem Medical provodim interaktivna predavanja programa osposobljavanja za dadilje. Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te se upisuje u e-radnu knjižicu.

MALO O MENI

Prijatelji za mene kažu da sam vesela, energična i pozitvno usmjerena osoba. Ponosno ističem da sam odgojitelj i radim u vrtiću jer posao odgojitelja nije odabir, to je poziv. Uvijek sam znala da želim biti odgojiteljica. Ima jedna izreka nepoznatog autora koja mi je jako draga i neprestano me potiče na nova razmišljanja: „Čovjek se igra cijelog života samo se igračke mijenjaju!“ Igra je bogatstvo, jedan od načina učenja o sebi, drugima i okolini.

NAJNOVIJI ČLANCI

Što učimo djecu, a dobra je škola i za nas?

U radu s djecom u vrtiću najvažnije nam je dijete. Sav naš posao usmjeren je na dijete i kreiranje okruženja za optimalan rast i razvoj djeteta. No, uslijed važnog nastojanja da činimo sve što djetetu treba, često zaboravljamo na sebe. Mi djecu mnogo toga poučavamo....

Odgojitelj(ica), prvi pravi prijatelj(ica)

Odgojitelj je osoba koja je najvažniji prvi most djetetu između obitelji i društva. Osoba koja je utjeha, pomoć, podrška, poticatelj, motivator, usmjerivač, suigrač. Čini mi se da smo se našli u vremenu u kojem se rani i predškolski odgoj nalazi u kriznom periodu....

Raditi s djecom je predivno, ali može biti i vrlo stresno!

Divno je u vrtiću raditi s djecom. Igrati se, pjevati, plesati, slikati, trčati, slagati kocke, itd. No, rad s djecom može biti i vrlo stresan. Teški uvjeti rada, nesuradljivi roditelji, nepodržavajuća okolina, zahtjevna djeca, djeca s poteškoćama… Kako odgojitelj...

Čarobna moć pijeska

  Tko će čistiti taj pijesak po sobi? Samo mi još to treba! Dosta im je pijeska i vani u pješčaniku! Ovo su neke fraze koje se čuju u vrtićima koji još nisu spremni za kvalitativni iskorak u smislu uvođenja pijeska u zatvoreni prostor (sobu dnevnog boravka)....

Što kada je roditelj nesuradljiv?

O važnosti suradnje s roditeljima vjerujem da znate koliko je važna i za nas odgojitelje, za dijete i za roditelje. No, što kada je roditelj nesuradljiv? Što kada nikako na zelenu granu s određenim roditeljima? Što kada Vas roditelj izbaci iz takta? Kako ste se...

Kako nas djeca uče emocionalnoj pismenosti?

Emocije imaju veliku i važnu ulogu u našim životima. No, ne samo za nas već i za sve osobe koje nas okružuju, osobe s kojima komuniciramo. Emocije komuniciramo verbalno i neverbalno i na tako naši sugovornici dobivaju informacije o našem unutarnjem stanju, kako se...

ISKUSTVA POLAZNIKA RADIONICA

Na radionici sam savladala tehnike koje koristim kako bih poboljšala kvalitetu komunikacije sa svojom djecom. Do sada su najveći izazov bili dogovori vezani za pisanje zadaće. Sada su to uistinu dogovori gdje se niti jedna strana ne osjeća izigrano. Osim teorije, odradili smo praktični dio s drugim roditeljima, te podijelili međusobno iskustva i savjete.
Voditeljica radionice je svojom stručnošću i iskustvom osmislila odličnu radionicu koju bi trebalo pohađati svaki roditelj.

Kristina Ban Krkač

Kroz rad sam naučila kako da u mnogim situacijama ostanem hladne glave. Osvijestila sam svoje triggere i radila na tome kako se vratiti u dobro stanje. Jer kad sam ja dobro, onda je i moj sin dobro. Kad sam smirena puno mi je lakše doći do cilja i motivirati i njega da napravi ono što mora, a nije mu često po volji. Češće se zanimam za stvari koje su njemu bitne, tome posvetim više vremena u početku dnevnog razgovora pa onda lakše ostale dnevne zadatke odradi. Svaki dan je novi izazov, ali uz par trikova ti su izazovi lakši za hendlati.

Davorka Ševčik Ceraj

Na radionici nam je pokazana praktična primjena komunikacijskih tehnika na primjerima iz životnih situacija i jednostavno me oduševilo. Kroz opuštenu atmosferu naučio sam alate koji su kod mene potaknuli promjene na bolje kako u privatnom tako i u profesionalnom životu. Sada drugačije doživljavam komunikaciju i znam da uvijek imam izbor. U komunikaciji s djecom primjena tih alata i tehnika je zaista jednostavna i već malim promjenama došao sam do konkretnih i vidljivih rezultata.

Goran Hotko

POŠALJI MI PORUKU